START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

Spelas

6 mars kl 19:00

14 mars kl 16:00

 

Biljetter

Ordinarie pris 160 kr

120 kr för pensionär, student, arbetssökande.

 

Köp online på Tickster

 

Förhandsboka:

3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post
bokning[a]3vaningen.se

 

 

6–14 mars 2020

DIGITAL FOOTPRINTS

Gun Lund och Åke Parmerud

 

Vi lämnar alla spår efter oss - vi vill lämna spår efter oss, bli ihågkomna. En del spår är mer konkreta än andra. Foten som trampar marken, förflyttningen över ett torg eller en scenisk yta. Men vad blir kvar? Är spåren som dansarna formar i rummet bestående annat än i vårt bleknande minne - det mänskliga arkivet.

 

I Digital Footprints är det de virtuella spåren som står i centrum - ett samspel mellan kropp och elektronik. Tillsammans med kompositören och videokonstnären Åke Parmerud har Gun Lund med ensemble utvecklat ett interaktivt system för sceniskt bruk. Dansarna styr skeendet genom rörelsens riktning och dess acceleration. Återkopplingen mellan kropp och teknik är subtil, men det blir inte ett slumpmässigt utan ett medvetet skapat mönster, unika digitala fotspår på scenen.

 

Föreställningen väcker också frågor om de spår vi lämnar efter oss. Idag loggas ju allt på nätet, de stora jättarna följer och utnyttjar våra elektroniska spår. Konsten vill komplicera, ställa frågor, här på ett mer implicit sätt. Men det är samtidigt fullt tillräckligt att njuta av skönheten i bilder och rörelser, låta sig svepas med av den digitala rörelsen som kroppen formar i rummet.

 

Idé & koreografi - Gun Lund

Musik, projektioner och interaktiv teknologi - Åke Parmerud

Dans - Rebecca Evanne, Hannah Karlsson, Olof Persson

Scenteknik - Finn Pettersson

 

Mellan den 4-15 mars finns det även möjlighet att som besökare själv testa tekniken och påverka bild och ljud i en interaktiv utställning i utställningshallen på 3:e Våningen. Öppet ons-sön mellan 12-16. Fri entré. Läs mer >>

 

 

Hemsida: emc2dance.com

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV