START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

ÖPPET

24 feb – 29 mars 2018

Ons–sön kl 12–16

 

Vernissage 24 feb kl 12-16. Smygöppning 23 feb kl 17-21.

 

Fri entré

 

 

24 februari – 29 mars 2018

Utställning

FLATBED

Fredrik Åkum

 

Fredrik Åkum är tillbaka i 3:e Våningens utställningshall. Denna gång i en separatutställning med målningar, skulpturer och en textil installation. Verken har sin utgångspunkt i måleriet, upprepningar och ett abstrakt förhållningssätt till kopieringsmaskinen - ett återkommande verktyg i Fredrik Åkums konst.

 

I separatutställningen Flatbed presenterar Fredrik Åkum nyproducerade verk. En serie målningar visas tillsammans med skulpturer och en textil installation. Verken har sin utgångspunkt i måleriet, upprepningar och ett abstrakt förhållningssätt till kopieringsmaskinen. Titeln Flatbed refererar till just kopieringsmaskiner, eller skanners, som är ett återkommande verktyg i Åkums konst, där han reducerar, reproducerar och använder sig av tidigare verk för att söka abstraktioner och förvrängningar. Ett verktyg som han ofta använder i sitt parallella intresse för fanzines och artist books.

 

Fredrik Åkum (f. 1987) tog sin masterexamen i fri konst vid Akademin Valand 2013 och har sedan dess bott och arbetat i Göteborg. Hans verk finns representerade i europeiska, asiatiska och amerikanska samlingar samt på ett flertal offentliga platser i Sverige. Under det senaste året har han varit aktuell med utställningar i Stockholm, Malmö, Köpenhamn, New York, Paris och Göteborg. 2016 tilldelades Fredrik Åkum Sten A Olssons Kulturstipendium med motiveringen ”För ett variationsrikt konstnärskap, som med gåtfull lyster frilägger tillvarons konturer tilldelas Fredrik Åkum stipendium för 2016 från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur.” Stipendiet innebar bland annat en utställning på Göteborgs Konstmuseum (2016–2017). Han mottog även det Adlerbertska Kulturstipendiet på Göteborgs Stadsmuseum tidigare samma år. Fredrik Åkum är representerad av Gallery Steinsland Berliner, Stockholm.

 

Hemsida: fredrikakum.com

 

Utställningen genomförs med stöd av Göteborgs Stads kulturnämnd.

 

 

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV