START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

ÖPPET

2 mars – 31 mars 2019

ons–sön kl 12:00–16:00

 

Vernissage 2 mars kl 13–18

 

Artist Talk 23 mars kl 16:00

 

Fri entré

 

 

 

 

 

2 mars – 31 mars 2019

hard rain

Martin Formgren

 

I utställningen Hard Rain visar Martin Formgren nya målningar, collage och digitalt bearbetade bilder. I sökandet efter ny språklighet berörs det mänskliga varandet i en tid av ohållbarhet och förbrukade drömmar. Men vad döljer sig i det oväntade, i det vi ännu inte formulerat?

 

I Martin Formgrens konstnärliga praktik finns en strävan att föra en dialog med måleriet och dess historia. Hans användande av digitala printar och hittade bilder i kombination med abstrakt måleri är en metod för att utforska måleriets gränser och att undersöka vad måleri kan vara.

 

Abstraktionen blir ett sätt att närma sig eviga känslor och det undermedvetna medan de digitala bilderna handlar mer om nedslag i samtiden. Det tryckta fotografiska blir en fast grund för det abstrakta att ta avstamp ifrån. Det uppstår ett samtal mellan det spontana och det medvetna.

 

I Formgrens bilder försöker han röra sig bortom det representativa. Bilderna gestaltar inte ett motiv eller en stil, utan snarare kopplingar och associationer mellan olika typer av språklighet. Dessa kopplingar är ofta en reaktion på sin samtid och kan ses som politiska. Hittade bilder från reklam och internet som tappat sitt sammanhang och därigenom förlorat sin status kombineras med ett abstrakt bildspråk som ofta associeras till existentiella frågor och andlighet.

 

I juxtapositionen av dessa bildelement uppstår ett språkligt ingenmansland där gamla värden inte gäller. Förlusten av sammanhang och status skapar en skörhet i bilderna och ger plats för nya tankesätt. I födseln av ny språklighet ekar gamla bilder tillbaka in i målningen.

 

Artist talk - Martin Formgren i samtal med Mikael Olofsson.

23 mars kl 16:00. Mer info >>

 

Hemsida: martinformgren.tumblr.com

 

Vernissage 2 mars kl 13–18

2 mars – 31 mars 2019

ons–sön kl 12:00–16:00

Fri entré

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV