START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

8 december 2019

HELLGREN & SVENSDOTTER

Arrangemang av Levande Musik

 

Spelas

8 december kl 18:00

 

Biljetter

Ordinarie pris 100 kr. 60 kr för studenter och medlemmar i Levande Musik.

 

Förhandsboka på Levande Musiks hemsida >>

 

My Hellgren och Anna Svensdotter har funnits med på den svenska musikscenen under ett flertal år, både som solister och med olika ensembler. De fångar sin publik med sina starka personliga uttryck och skapar tillsammans en delikat musikalisk väv med mystiska och intrigerande undertoner.

 

Duo Hellgren/Svensdotter samarbetade i sin första produktion med kompositören Mirjam Tally. På premiärspelningen i oktober 2017 på klubb Skaiv i Visby, uruppfördes Mirjam Tallys verk ’Luminescent Seas’ för basflöjt, cello, och elektronik, tillsammans med soloverk av Tally och duon Libelulles av lettiska kompositören Santa Ratniece.

 

Duon ingår också i den större experimentella ensemblen GAHLMM som bildades för en Sverige-turné under hösten 2018.

 

 

My Hellgren bor i Göteborg och arbetar som cellist i många olika sammanhang. Hon är mest aktiv inom den nutida konstmusiken och är medlem i Curious chamber players, ensemble Mimitabu och text/ljud trion MonoMono. Hon anlitas även av andra ensembler som t.ex. Gageego! och Scenatet och har deltagit i olika tillfälliga nyskapande projekt. 2014 tilldelades hon Göteborgs stads kulturstipendium, och 2017 Västra Götalands kulturarbetsstipendium.

 

My är utbildad på Det Kongelige Danske Musikonservatorium i Köpenhamn (1998-2003) samt på HSM i Göteborg (2004-2006).

 

Hemsida: myhellgren.com

 

 

Anna Svensdotter är en sedan länge etablerad och välrenommerad musiker med fokus på nutida musik och improvisation. Hon återfinns på scenerna i Sverige och Europa både som solist och i flera olika ensembler t.ex flöjtkvartetten 40f, improvisationstrion Ek/Janson/Svensdotter, och experimentella kvartetten Parkour. Hon är utbildad på Musikhögskolan i Göteborg, och mottog Göteborgs kulturstipendium 2013, Västra Götalands kulturarbetsstipendium 2015, och Adlerbergska Kulturstipendiet 2015. 2013 släpptes solo-albumet Alpha Waves med svensk musik för flöjt och elektronik.

 

Hemsida: annasvensdotter.com

 

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV