START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

15 september 2019

AXELSSON & NILSSON DUO

Arrangemang av Levande Musik

 

Spelas

15 september kl 15:00

 

Biljetter

Ordinarie pris 100 kr. 60 kr för studenter och medlemmar i Levande Musik.

 

Förhandsboka på Levande Musiks hemsida >>

 

Axelsson & Nilsson Duo framför musik av Paulina Sundin, Leilei Tian samt uruppförandet av stycket OPUS INCERTUM av Henrik Denerin.

 

Axelsson & Nilsson Duo bildades 1986 och består av trombonisten Ivo Nilsson och slagverkaren Jonny Axelsson. Musiken de framför är nykomponerad konstmusik. Genom en unik repertoar, bestående av verk beställda av och tillägnade duon och en mängd soloverk för de båda instrumenten, skapas en rikedom av möjligheter att sätta samman mångdifferentierade konsertprogram. Ofta beskrivs en konsert med Axelsson & Nilsson Duo som noga genomtänkt, och med stark helhetskänsla. Trots sin ringa storlek så har de porträtterat ett betydande antal tonsättare i renodlade program, däribland Volker Staub, John Cage och Iannis Xenakis. Att komponera eller improvisera har alltid varit en del av duons verksamhet, och redan vid de första konserterna tillsammans framfördes gemensamma kompositioner. Man finner också många samarbeten med grupper som jobbar med andra uttrycksformer; teatergrupperna Teatr Weimar i Malmö och Alice Kollektiv i Stockholm, koreografen Gun Lund I Göteborg och multimediakonstnären Thomas Witzmann i Köln är några exempel.

 

Konsertverksamheten omfattar turnéer och festivaler i såväl Sverige som övriga Europa, USA, Sydafrika och flertalet Asiatiska länder. Förutom inspelningar för radio och TV har Axelsson & Nilsson Duo också gett ut skivor på Chamber Sound, dbp, Wergo, Caprice och Phono Suecia. Axelsson & Nilsson Duo nominerades till Nordiska rådets musikpris 2005.

 

På denna konsert får vi höra 3 stycken som alla är beställda av duon.

 

PROGRAM:

Paula Sundin – Echo in Silence (2010)

Leilei Tian – Roaring in the clouds (2007)

Henrik Denerin – OPUS INCERTUR (2018, uruppförande)

 

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV