Start      Om      Kalendarium     Nyheter      Biljetter      Kontakt      Arkiv

Spelperiod

10 mars kl 19.00

11 mars kl 19.00

 

 

 

Biljettpris: 100 kr

Student, pensionär,

arbetslös: 60 kr

 

 

 

Boka på tel 0702-721771,

e-post bokning[a]3vaningen.se

eller via tickster (onlineköp):

 

Adress / kontakt:

3:e Våningen

Sockerbruket 9

414 51 Göteborg

info[at]3vaningen.se

+46(0)31-12 17 71

 

 

Karta

 

 

Måndans #5

Merkurius – Gudarnas budbärare

Scenen

10/3–11/3 2014

För femte gången har 3:e Våningen bjudit in dansare och koreografer verksamma i västra Sverige för att presentera nya kortare verk.

Gensvaret från medverkande och publik har tidigare varit enormt positivt och MÅNDANS har därför kommit att bli ett stående inslag i 3:e Våningens program. Vår önskan har förutom att ge de medverkande en möjlighet att pröva sina koreografiska idéer, varit att hitta verk som har kvalitéer för fortsatt arbete. Vi är också nyfikna på hur det koreografiska landskapet i västra Sverige ser ut just nu och vill ge publiken och branschen möjlighet att få smak på aktuell västsvensk dans.

 

Måndans #5 har temat Merkurius – gudarnas budbärare

Merkurius, ofta avbildad med bevingad hatt eller bevingade skor var den snabbaste av gudarna, budbärare och vägvisare, köpmännens och småtjuvarnas gud. Merkurius är den av planeterna i solsystemet som är närmast solen och således har den snabbaste omloppsbanan.

 

 

Medverkande:

 

Koreografen Rebecca Evanne med verket May I . Detta är en vidareutveckling av ett tidigare verk och tar ett grepp om skräcken att förlora sig själv i den stora kärleken. Dansare förutom Rebecca Evanne, är Elsa Aurell, Adèle St-Aubin och Hannah Karlsson.

 

Aloun Marchal medverkar med ett solo som inspirerats av Merkurius bevingade fötter. Att dansa är ett sätt att fly ordens och tankens instängdhet. Talet springer i väg i rasande hastighet.

 

Minna Elif Wendin visar verket Dans 1 där hon i en skapande improvisation bjuder in publiken att ställa frågor som hon besvarar med rörelse. Med sig på scenen har Minna Elif Wendin Madeleine Linder, Jannine Rivel och Ali Tistelö som kommer att syntolka rörelserna både med hjälp av synintryck och rörelsernas ljud.

 

Gunilla Jansson och Luisa Denward  framför verket Real Stars som de skapat efter en idé av Gun Lund. Liksom Merkurius kommer de med ett budskap och en fråga om hur vi kan möta varandra på lika villkor.

 

 

Kvällen bjuder dessutom på en bonus i filmen Walpurgisnacht av Harald Kreutzberg inspelad under 1950-talet.