START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

4–6 oktober 2017

MÅNDANS EXTENDED

Non Topia

Aiina Larsson och Linus Sundqvist

 

 

Foto: AnnaCarin Isaksson / Linus Sundqvist

Spelas

4 oktober kl 19:00

5 oktober kl 19:00

6 oktober kl 19:00

 

Biljetter

Ordinarie pris 160 kr

120 kr för pensionär, student, arbetssökande.

 

Köp online på Tickster:

4 oktober kl 19:00

5 oktober kl 19:00

6 oktober kl 19:00

 

Förhandsboka:

3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post
bokning[a]3vaningen.se

 

Måndans är 3:e Våningens återkommande satsning på ny koreograf där såväl nya som etablerade utövare bjuds in för att pröva sina koreografiska idéer. I Måndans Extended får ett eller flera koreografiska projekt som tidigare medverkat i Måndans chansen att vidareutvecklas och visas upp i mer färdig form på 3:e Våningens scen.

I år är det gruppen Non-Topia och duon Aiina Larsson och Linus Sundqvist som under sommaren och hösten fått tillgång till 3:e Våningens dansstudio, scenens tekniska personal och konstnärliga ledare.

För den som inte är så bekant med nutida dans kan Måndans och Måndans Extended vara en fin introduktion till konstformen. Och för den mer vana besökaren en chans att ta pulsen på vad som händer på den västsvenska dansscenen just nu.

 

“Människans Tidsålder” - larmet om den stundande katastrofen

Aiina Larsson och Linus Sundqvist

Året är 2017 och Antropocen - människans tidsålder - har nått sin kulmen. Trots vår exponentiella tillväxt och våra teknologiska framsteg står vi här tafatta i ett narrativ om vår egen undergång.

“Människans Tidsålder” är larmet om de stundande naturkatastroferna, med planeten Neptunus klimatologiska förhållanden som en föraning om vår egen planetära framtid.

De uråldriga gudarnas vrede som väcks till liv från svunna tider. Ty när livets källa sinar vänder havsguden Neptunus åter från de döda.

Linus Sundqvist - dansare och koreograf. Linus söker i sitt skapande efter en symbios mellan konst, populärkultur och politik. Detta genom ett suggestivt varande i ständig förändring, som uttrycksform.

Aiina Larsson - dansare och koreograf. I sitt konstnärskap arbetar Aiina med nyckelbegreppen interdisciplinaritet och performativitet, med starka influenser från populärkultur och Japansk Butoh. I jakten på att ständigt utmana och öppna upp för nya tolkningar av samtiden.

 

VORTEX

Non-Topia // Benedikte Esperi, Sebastian Ruiz, Cha Blasco

VORTEX är ett koreografi- & musikverk för 3 kroppar som arbetar med komposition utifrån både fria och strikt reglerade tidslinjer; en ny sorts orbit i vårt gemensamma universum. Solon, duetter och trios flätas samman i symbios med ljudkompositioner, alla unika för varje tillfälle. Mångfald blir symbolen för verkets identitet.

”We have the intention to create a multitude of expressions that comes together as one complex body beyond identity through cultural origin”

Koreografi: Benedikte Esperi och Sebastian Ruiz

Musik och ljud: Cha Blasco

Kostym: Anna Kraft

Foto: AnnaCarin Isaksson

Peer group: Gun Lund, Olof Persson, Canan Yücel Pekiçten

Med stöd av Göteborgs Stad, VGR, Fertile Ground Newcastle, Folkuniversitetet. Samproducent ONYX Kulturproduktion.

Benedikte Esperi - Performanceartist med dans, koreografi och dansfilm som främsta medier. Benedikte utforskar rådande normer för kropp, makt och sexualitet. ”Att möta en annan kropp är att spegla det som förenar oss men också de avstånd som uppstår mellan kroppars individuella sammansättning.”

Sebastian Ruiz Bartilson – Koreograf, dansare och performer. Genom flera scenprojekt och pågående samarbeten med andra internationella konstnärer och dansare har han banat sin väg till identitet/sexualitet genom rituella element och symboler. Han har bott och verkat i Sydamerika i många år men är nu nyetablerad i sin födelsestad Göteborg.

Cha Blasco - Kompositör, musikproducent och ljuddesigner från Barcelona baserad i Göteborg. Hans musik har berikat många scenkonstprojekt på Göteborgs kulturscen de senaste åren med verk som bottnar i ett brett spektrum av musikaliska möjligheter.

 

 

Foto: AnnaCarin Isaksson

3:e Våningen presenterar Måndans Extended i samarbete med Kultur i Väst.

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV