START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

31 januari – 24 februari 2019

Nevven Gallery presenterar

Never Even

Fanny Hellgren, Idun Baltzersen, Jason Vaughn, Jenny Brosinski, Pablo Tomek, Stevie Dix

 

ÖPPET

31 januari – 24 februari

ons–sön kl 12:00–16:00

 

Vernissage 31 januari kl 17–21

 

Fri entré

 

 

 

 

Vad gör två italienska konstnärer på Bangatan i Majorna? Alina Vergnano och Mattia Lullini  driver det publika konstprojektet och galleriet Nevven - Göteborgs kanske minsta galleri. Deras internationella nätverk och förbindelser med omvärlden har resulterat i en rad intressanta bekantskaper och utställningar som i sin tur gett ringar på vattnet i Göteborg och duon har en självklar plats i det lokala konstlivet. På 3:e Våningen får de fria händer att curera årets första utställning.

 

I utställningen Never Even presenterar Nevven sex konstnärer från sex olika länder, var och en med sitt tydligt unika konstnärliga språk. Idun Baltzersen (NO), Jenny Brosinski (DE), Stevie Dix (BE), Fanny Hellgren (SE), Pablo Tomek (FR) och Jason Vaughn (US).

 

I en tid då mångfald ses som ett hot och rädsla driver oss mot ett mer likriktat och slutet samhälle vill den här utställningen hylla skönheten i de oväntade förbindelser som oundvikligen uppstår när vi i stället konfronteras med variation. Därför söker Never Even varken balans eller samstämmighet, utan kommer ur den rikedom som föds ur de utmaningar och kompromisser nödvändiga för att samla vitt skilda saker under samma tak. I vårt samhälle,  såväl som i den svenska konstscenen, finns ett tydligt behov av mer öppenhet och utrymme för olika uttryck, kulturer och generationer.

 

Never Even vill kanalisera spänningen som bara en dialog med olika röster kan skapa och på ett metaforiskt plan forma utställningen likt en kör. Bredvid varandra växer verken i utställningen både tillsammans och på egen hand, berikade och drabbade av varandras närvaro. De påminner oss om styrkan som mångfald har över likformighet, öppenhet över slutenhet, diskussion över monolog.

 

Att sammanföra och kontrastera, att utmana och utvidga sin egen vision och den av dess besökare har varit Nevvens uppdrag sedan dag ett. Förhoppningen är att det kommer återspeglas i denna utställning med sex av de mest representativa, men ändå individuellt olika konstnärerna som har arbetat med galleriet under de senaste fyra åren.

 

 

Hemsida: nevvengallery.com/exhibitions/never-even

 

Vernissage 31 januari kl 17–21

31 januari – 24 februari 2019

ons–sön kl 12:00–16:00

Fri entré

 

Medverkande konstnärer:

Idun Baltzersen

Jenny Brosinski

Stevie Dix

Fanny Hellgren

Pablo Tomek

Jason Vaughn

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV