START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

1–3 mars

Dansföreställning

NORDISKT PARTITUR: FLYKT OCH FÖRVANDLING

Janne-Camilla Lyster

 

 

Foto: Antero Hein

Norska koreografen, dansaren och författaren Janne-Camilla Lyster har skrivit ett koreografiskt partitur för dans. En litterär text som på ett poetiskt plan syftar till att skapa rörelse. Tre framstående nordiska dansare från Island, Danmark och Norge har i sina hemländer, under en tremånadersperiod, tolkat varsin del av partituret. Nu möts de på scen i en poetisk, rörande och lekfull dansföreställning om den nordiska naturens kraftfulla förvandlingar.

 

Janne-Camilla Lyster är dansare, koreograf och författare utbildad vid Kunsthøgskolen i Oslo. Sedan 2014 är hon konststipendiat på Balletthøgskolen i Oslo där hon arbetar med projektet ”Koreografisk poesi: Utveckling av litterära partitur för dans”.

 

Det koreografiska manuset Flykt och förvandling har sitt tematiska ursprung i den nordiska naturen och är en litterär text, skriven för att generera ett sinnligt rörelsespråk. Under loppet av tre månader har dansarna arbetat individuellt i sina hemländer med att tolka en varsin stämma i partituret. Partituret är uppbyggt på ett sådant sätt att förbindelser uppstår när dansarna möts på samma scen. Det mänskliga, sårbara och lekfulla vecklas ut i stunder av förväntan och förnyelse, tydlighet och förvåning.

 

Projektet undersöker vad som får oss att vilja röra på oss. I dansarnas tolkning av partituret skapas ett säreget poetisk universum. Ett universum du kan inte förstå utan endast uppleva.

 

 

Spelas

1 mars kl 19:00

2 mars kl 19:00

3 mars kl 19:00

 

 

 

Biljetter

Ordinarie pris 160 kr

120 kr för pensionär, student, arbetssökande.

 

Köp online på Tickster:

1 mars kl 19:00

2 mars kl 19:00

3 mars kl 19:00

 

Förhandsboka:

3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post
bokning[a]3vaningen.se

 

 

Längd

45 minuter

 

 

 

 

Janne-Camilla Lyster (f. 1981) är dansare, koreograf och författare. Hon har hittills givit ut fyra diktsamlingar. Hösten 2013 blev hennes första koreografiska manus ”Vi forlot den stille skogen” gestaltat i fyra olika adaptioner av tre koreografer och en regissör vid Dramatikkens Hus i Oslo. I mai 2014 presenterade hon sin kritikerrosade tolkning av Deborah Hays solokoreografi ”Dynamic” vid Den Norske Opera & Ballett.

 

Koreografisk manus och konstnärlig ledning: Janne-Camilla Lyster

Dans: Cecilie Lindemann Steen (NO), Bára Sigfúsdóttir (IS), Marie-Louise Stentebjerg (DK)

Kostym och visuell design: Olav Ryland Myrtvedt

Ljusdesign: Kyrre Heldal Karlsen

Producent: Annika Ostwald

Föreställningen görs med stöd av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde och Fond for utøvende kunstnere. Kunstenwerkplaats Pianofabriek (BE) og Summer Studios (Rosas/PARTS, BE)

Samproduktion: Dansens hus

 

 

 

Foto: Antero Hein

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

VIMEO

INSTAGRAM

NYHETSBREV