START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

OFF THE WALL

Olof Persson Projects

Scenen

16/11–19/11 2016

 

Olof Persson Projects arbete kännetecknas av en rad innovativa samarbeten med utövare från vitt skilda fält. Kroppen och rörelsen står alltid i centrum och i mötet med teknik, ljud, mode, text m.m skapas ett alldeles eget särpräglat uttryck. Nyanser av opolerad yta, urbana undertoner och flyktighet är en sammanhållande estetik. Vi är mycket glada över att kunna presentera premiären för ett nytt verk av Olof Persson Projetcs här på 3:e Våningen i november 2016.

 

"I min barndoms återkommande mardröm befinner jag mig i ett rum utan botten, vars obeskrivliga och transparenta väggar är nära inpå och samtidigt långt borta. En plågsam känsla som var bortom, inuti och stum. I kontorslandskapets tacksamt diskreta möjlighet till avskildhet fann jag en metod, elektronisk smartfilm, som gav en förbindelse. Den konstnärliga kontexten är inte ett försök till tolkning eller kopiering av minnesbilden, utan en fas på vägen till något annat, obestämt. On/Off the Wall."

– Olof Persson

 

Projektet är det första i en serie verk med strömtillfört filter på glas, som kan dimra från klar genomsyn till diffust. En installation som vid angivna tidpunkter blir föreställning. Genom väggens programmerade på/av-lägen, skiftar flödet i den koreografiska inramningen. En uppsättning individuella rörelsekombinationer bearbetas med en socialt abstrakt gruppstruktur, utifrån filosofin att dans är form och rörelsen betydelsebärande i sig själv. Detta sammansmälts med ljudkonstnären David Sabels säregna ljudverk.

 

Verket utvecklas i nära samarbete med ljudkonstnär, dansare, modedesigner, konstruktör, ljussättare, programmerare och ingenjör.

 

Konstnären Olof Persson i samarbete med:

Ljudkonstnär: David Sabel

Dansare: Rebecca Evanne, Hannah Karlsson, Fredrika Byman Moberg, Soledad Howe och Olof Persson

Modedesigner: Karl-Wilhelm Björk

Ljussättare: Finn Petterson

Programmerare: David Sabel och Julius Peterson

Konstruktionsdesigner: Robert Ek och Björn Alpsten.

 

 

 

 

Konstnären Olof Persson startade sin bana som 14-åring med verket Electric Man i en samtid som stod inför ravekulturens gryning, vilket än idag präglar det konstnärliga arbetet. Arbetsprocessen utgår ifrån kroppens och rörelsens struktur och komplexitet. Med studier i flera fält inom dans, konst och ny teknik, och med otaliga timmar nattlig ravedans genom mullrande ljudbildsvärldar har en estetik utvecklats som innehar nyanser av opolerad yta, urbana undertoner och flyktighet. Verk har visats på Fylkingen, Dia Center for Arts, Animal Gallery, Dansens Hus, Göteborgs Konsthall, NRW Forum Düsseldorf, Örebro Konsthall, Swedish style in Tokyo, Galleri Westberg / Spåman m.fl

 

 

Hemsida: olofperssonprojects.net

 

Med stöd av Göteborgs Stad Kultur, Västra Götalandsregionen, Kulturbryggan, Konstnärsnämnden och Statens Kulturråd.

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV

Spelas

16 november kl 19:00

17 november kl 19:00

18 november kl 19:00

19 november kl 19:00

 

 

 

Biljetter

160 SEK ordinarie pris.

120 SEK för pensionär, student, arbetssökande.

 

Köp online på Tickster:

16 november kl 19:00

17 november kl 19:00

18 november kl 19:00

19 november kl 19:00

 

Förhandsboka:

3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post

bokning[a]3vaningen.se

 

 

 

Längd

ca 50 minuter