START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

Spelas

21 februari kl 19:00

22 februari kl 19:00

23 februari kl 16:00

 

Biljetter

Ordinarie pris 160 kr

120 kr för pensionär, student, arbetssökande.

 

Köp online på Tickster

 

Förhandsboka:

3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post
bokning[a]3vaningen.se

 

 

21–23 februari 2019

SHAKTI

MYSK Indisk Dans & Magisk Teater

 

Shakti är relaterat till  energi, den skapande kraften, vars källa är den vitala livskraften inom oss. Med ett djupt arv i Indisk Odissi utforskas performativa, innovativa och meditativa skeenden ur livet. I rytm och rörelse skildras livets valmöjligheter från kollektivets återkommande tristess till att bli befriade ur materiellt beroende.

 

Mänskligheten konfronteras ständigt av upprepande motstånd. Priset på förändring är att omvända levnadsmönster, förinta de destruktiva krafterna och återfå balansen. Med inspiration av Mokshya i hinduiska filosofi, även kallad Nirvana enligt buddhism, är strävan att förenas med den gudomliga energin, nå uppvaknande till andligt medvetande och bli befriad från återfödelse.

 

I en vågskål av former från Odissi, tänjs gränserna för nyskapande uttryck i mötet med vår tids vardag, ängslan och humor. Föreställningen utforskar förhållandet mellan klassiska former och renodlade rörelser som beskriver vardagens jordiska slentriana mönster. Shakti är synonymt med skapande, inom tidsspannet mellan tradition och innovation skapas en ny form av dansuttryck med nyskriven musik i ett integrerat performativt verk.

 

 

Koreografi och produktion - Anette Pooja

Ljus - Emma-Kara Nilsson

Kostym - Gerd Karlsson

Musik - Susanne Hansson, Déhá Amsg

Dansare - Anette Pooja, Ida Knapp Drougge, Peter Eskilsson, Ulrika Wilhelmsson, Susanne Hansson, Sarah Tångring, Katja Panova

 

MYSK Indisk Dans & Magisk Teater skapar föreställningar som innehåller indisk dans, teater och performance. De producerar både barn- och vuxenföreställningar. Odissi Performance Ensemble ingår under MYSK produktioner med inriktning i Odissidans. Anette Pooja är konstnärlig ledare, koreograf, regissör och dansare. Efter ett förflutet arbete med teater sadlade hon om till dansare och utbildade sig i Indien. Under hennes masterutbildning i fördjupat skådespeleri på Högskolan för scen och musik undersöktes Odissi som gestaltande språk med former för berättande i teatrala nutida berättelser. Pooja förnyar idag formerna för indisk dans genom att leverera en ny och bred blandning av scenkonst, som också beskriver det nutida indiska arvet och placerar det i nyskapad performancekontext. Hon räknar som en av förnyarna av Odissi med verk som befinner sig i fusionen mellan dans-teater-musik. Anette Pooja samarbetar med World Dance Company och undervisar Indisk dans sedan 2002 på Kulturhuset Oceanen.

 

Föreställningen genomförs med stöd av World Dance Company, Göteborgs Stad och ABF.

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV