Start      Om      Kalendarium     Nyheter      Biljetter      Kontakt      Arkiv

Workshop

22 mars kl 10.30–13.30

 

 

 

Pris: 150 kr

 

 

 

Anmälan via e-post

david[a]3vaningen.se

eller telefon 031–121771

 

 

Adress / kontakt:

3:e Våningen

Sockerbruket 9

414 51 Göteborg

info[at]3vaningen.se

+46(0)31-12 17 71

 

 

Karta

 

 

SU-EN Butoh Workshop

Master class

Studion

22/3 2014

En unik chans att få inblick i SU-EN Butoh Company´s arbetsmetod. Butoh är en konstform där kroppen står i centrum. Kroppen är konstverket. Rå, brutal, skör, transparent, förvriden...

 

Kroppen och medvetandet pressas mot ett tillstånd där genomgripande förändringar kan äga rum. Med ord, ljud och bilder frammanas en verklighet som kroppen konfronteras med - blir ett med. Butohkroppen strävar mot en direktkontakt med livet - att vara i rörelse utan att tolka, analysera eller uttrycka. Metoden är ett verktyg att formulera och skapa koreografiska språk för scenen.

 

SU-EN är pionjär inom butohkonsten i Sverige, internationellt verksam som koreograf, dansare och performance artist. Hennes konstnärliga språk - på samma gång provocerande och smärtsamt vackert. SU-EN levde i Japan under 8 år och var lärling till den legendariska Yoko Ashikawa och Tomoe Shizune & Hakutobo gruppen mellan åren 1988-1994. Hon är en av de få dansare i hela världen som är tränade i denna gren av butohn.

 

Workshopen vänder sig inte endast till dansare utan till alla som har ett seriöst intresse av att undersöka kroppen och dess konstnärliga möjligheter. Deltagare förväntas att vara redo att arbeta intensivt på alla plan.

 

I workshopen introduceras sk kroppsmaterial, som är den grundläggande teknik som SU-EN arbetar med.

 

Datum: Lördag 22 mars

Tid: kl 10.30-13.30

Kostnad: 150 kr

Plats: 3:e Våningen, Sockerbruket 9, Göteborg. Lokalen ligger inne på gården till Sockerbruket

på väg ned till Röda Sten / Klippan. Spårvagn 3 och 9 till Vagnhallen Majorna.

 

Anmälan till workshopen görs senast den 6 mars till David Sundqvist, david@3vaningen.se eller 031-121771. I anmälan skriver du namn och kontaktuppgifter, ålder och några rader om din bakgrund samt varför du vill delta i workshopen.

 

Välkommen med din anmälan!

 

 

 

 

 

 

Hemsida: suenbutohcompany.net