START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

Tipping Point part one/FULL STOP

Performance av Force Majeure

Scenen / OBS! börjar utanför Röda Sten Konsthall

2/9–4/9 2016

 

 

Bild: Maleonn

I samband med finissagehelgen på utställningen Surfacing Earth på Röda Sten Konsthall, presenterar konstkollektivet Force Majeure ett performance på 3:e Våningen.

 

Av och med

Text: Cia Runesson och Meritxell Aumedes

Objekt: Bigert & Bergström

Live sounds: Jean-Louis Huhta

 

En lecture performance i tre akter som behandlar människans outsläckliga nyfikenhet och lika outsläckliga destruktivitet i ljuset av begreppet Antropocen.

 

Om Pythagoras elev, Newton och Liebniz, den så kallade Big Bang teorin om universums grundande – och ett omöjligt möjligt framtida scenario för vår planet.

 

Performancet innehåller också en inverterad ambulans och lite krut.

 

 

Det handlar om gravitation, förutsägelser, hud, skala och expansion.

 

Texten grundar sig på ett transkriberat samtal från våren 2015 med den grekiska matematikprofessorn Alexis Propodouplis där han beskriver universums tillblivelse och jordens utveckling fram till den moderna fysikens födelse .

 

På scenen ingår skulpturer och objekt av Bigert & Bergström som tidigare visats i utställningen/filmen ‘’Weather War’’ från 2014  samt i filmen “VMA” (Viktigt Meddelande till Allmänheten).

 

 

Föreställningen visas i samband med den sista helgen av utställningen ”Surfacing Earth” på Röda Sten Konsthall, där Bigert &Bergström deltar med sitt verk ”The Freeze”. Läs mer om utställningen här

 

Föreställningen framförs på engelska och tar ungefär en timma.

 

 

Force Majeure

är ett performancekollektiv som startade 1995. Dom har producerat föreställningar och installationer på en mängd olika scener i Skandinavien.

 

Cia Runesson

är en av grundarna av Force Majeure.. Det här är den tredje versionen av ett arbete hon påbörjat som handlar om länken mellan teater och fysik. De två första visades under våren 2016 på Park Lane Night Club och Teater Trixter. Hon har en MFA i Contemporary Performative Arts från Göteborgs Universitet.

 

Bigert & Bergström

är en konstnärsduo från Stockholm. Dom träffades på Konsthögskolan 1990 och har samarbetat sedan dess med att producera storskaliga offentiga konstverk , skulpturer och film. Ofta med en konceptuell udd, placeras deras arbeten i skärningspunkten där människa, natur och teknologi möts. Med energisk nyfikenhet undersöker Bigert & Bergströms konst vetenskapliga och sociala frågeställningar som diskuteras i samtiden.

http://www.bigertbergstrom.com

 

Meritxell Aumedes

är performancekonstnär med bas i den samtida dansen. Hennes konstnärliga praktik är tvärdisciplint och involverar oftast kroppen som redskap för uttrycket. 2011 startade hon eyemotional, vars arbete har visats på scener och i platsspecifika sammanhang , gallerier och festivaler runt om i Europa.

Aumedes har en MfA från Göteborgs Universitet och är också utbildad på the Dance and Music University i Cologne samt på the Open University i Barcelona.

http://eye-motional.com

 

Jean-Louis Huhta

är kompositör, musiker och DJ som arbetar huvudsakligen med hard-ware instrument som modulära synttrummaskiner och samplers. Han har uppträtt över hela världen med akter som The Skull Defekts, Lucky People Center och senast med egna projektet Dungeon Acid. Vid sidan av DJ - och live-spelningar har han komponerat musik till ett stort antal koreografier  och filmer.

https://huhtahomestudio.bandcamp.com

 

 

Tipping Point part one/FULL STOP presenteras med stöd från Statens Kulturråd och Konstakademin.

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV

Spelas

2 september kl 20:30

3 september kl 18:00

4 september kl 18:00

 

Performancet börjar utanför Röda Sten Konsthall.

 

 

 

Biljetter

Fri entré med biljett från Röda Sten Konsthall (40/20 kr),

annars 80 kr.

 

Biljett köps i dörren på 3:e Våningen. Inga förhandsbokningar.

 

 

 

Längd

ca 60 minuter