START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

23 november – 15 december

Anna Ekholm, Oscar Gard Montan,

Anna Lamberg

Tre utställningar #2

 

 

"Andas" - Anna Lamberg

ÖPPET

23 nov – 15 dec 2019

Ons–sön kl 12–16

 

Vernissage 23 nov kl 12–16

Artist talk 23 nov kl 13

 

Fri entré

 

 

 

Det finns så mycket spännande samtida konst och så många verksamma konstnärer! Som arena kan det ibland vara tråkigt att behöva välja bort och begränsa urvalet. I våras delade vi av utställningshallen och bjöd in tre konstnärer att visa varsin separat utställning samtidigt.

Nu i höst upprepar vi denna succé! 23 november blir det gemensam vernissage för tre utställningar av Anna Lamberg, Oscar Gard Montan och Anna Ekholm.

 

Vernissage lördag 23 november kl 12–16

Utställningen öppen 23 november – 15 december 2019

Ons–sön kl 12:00–16:00

Fri entré

 

 

Artist talk 23 november kl 13

Lördag 23 november kl 13 blir det gemensamt konstnärssamtal modererat av Karl Bergström. Karl är arbetande konstnär med en masterexamen i fri konst och kandidat i filosofi vid Akademin Valand och Göteborgs Universitet och ett trettiotal utställningar bakom sig. Senast med separatutställningar på VSA Sverige/Galleri Rehab Shop i Göteborg och POM Gallery i Mariefred, båda 2019. Karl sitter som ordförande i Galleri 54 och är med och driver Galleri Upper Hand båda konstnärs drivna gallerier i Göteborg.

 

 

 

Anna Lamberg

...tar vi ett kort på barnen i sommartid när dom dansar, när vi dansar, en stund på jorden...

 

Titeln på Anna Lambergs utställning kommer från sången Sommarkort (En stund på jorden) känd i framförande av Cornelis Vreeswijk. Anna beskriver själv sin relation till låten.

"För mig som är född i slutet av 70-talet speglar den sången på något sätt den känsla som jag minns fanns när jag var liten. Trots den ganska bistra texten så finns det en framtidstro, det är en gemenskap och människan och naturen lever ändå ganska nära varandra. Kanske är det Vreeswijk röst som gör det, men om jag blundar ser jag ser dansande barn på en sommaräng med blomsterkransar i håret framför mig. Jag minns att jag frågade om världens undergång när jag var liten, men fick alltid svaret att om det någonsin sker, så är det om miljontals år."

Från konstnärsresidens i ett smoggigt Beijing där barnen bär munskydd, via den egna sonens födelse hemma i Sverige reflekterar Anna över vilken värld vi lämnar över till barnen.

 

Anna Lamberg har studerat vid Akademi Valand och har bland annat ställt ut på Galleri Box, Galleri Konstepidemin, Röda Sten konsthall. På 3:e Våningen visar hon fotografi och installation.

Hemsida: annalamberg.com

 

 

 

Oscar Gard Montan

Oscar Gard Montan

Mönster

 

Oscar Gard Montan har de fyra senaste åren arbetat med kinesiskt porslinsmåleri som han lärde sig under två månader i Jingdezhen i Kina. Han målar dessa traditionella vaser med egna motiv där inspirationen ofta kommer från serieteckning, graffiti och folkkonst. Vid utställningen på 3:e Våningen visar Oscar sin senaste samling vaser.

 

Oscar Gard Montan är utbildad på HDK i Göteborg och arbetar främst med teckning och skulptur i porslin och stengods. Han har ställt ut på bland annat Liljevalchs konsthall, Galleri Magnus Winström, Dalslands konstmuseum och Galleri Agardh & Tornvall.

 

Hemsida: ohhgee.com

 

 

 

"Observationen III", 72x90 cm, olja på pannå, 2019 © Anna Ekholm

Anna Ekholm

Passera

 

Anna Ekholm. Född i Norrköping, bor och verksam i Stockholm.

Bachelor of Art in Fine Art, Northumbria University, Newcastle, UK.

 

"Jag arbetar med motiv från urbana miljöer och naturmiljöer samt figuration och abstraktion. Arbetet tar avstamp från snapshotsfoton som involverar tidsmässig förflyttning och agerar underlagsbilder för måleri.

Bilderna är målade på duk eller pannå i dämpad färgskala och visar vardagsscener fiktion och dikt, där berättandet gestaltar tid och tillvaro.

Balansen mellan figuration och abstraktion formuleras under arbetet där måleriytor och penseldrag breder ut sig på den vita bakgrunden och där beslut om utseende och gester formas under en pågående process."

 

 

 

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV