START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

VORACIOUS – glupskhetens kropp

SU-EN Butoh Company

Scenen

12/10–14/10 2016

 

 

Foto: Gunnar H Stening

En av Sveriges främsta butoh-koreografer SU-EN gästar 3:e Våningen. I den hyllade föreställningen Voracious tar hon upp kroppsliga verkligheter som hunger, glupskhet, åtrå, begär, törst och desperation. SU-EN har tagit butohn från Japan till Sverige och har haft en betydande roll också internationellt för denna explicita danskonst. Sällan är scenkonst så grotesk och vacker på samma gång!

 

Åtrående världen

Hon får aldrig nog

Slukande världen

Hon måste få smaka

Uppslukad av världen

Vem äter vem?

Förkroppsligande hungern

Hennes kropp är världen

 

Voracious andas jord och förruttnelse. Hungerskrik. Men är också en kärleksakt där kroppen vill smaka och äta av världen för att att bli ett med den. Något dör så att något kan leva. En evig cirkel av liv och död.

 

Rösten är central i verket både som del av ljudbilden och som egen ”kropp” i koreografin. SU-EN har under de senare åren börjat experimentera med en slags ljudresonans genom rösten, som ligger nära butohkroppen. Hungern har sina speciella ljud, hungerskrik, ilskna rop av desperation, gnyende, sorgesång, vaggsång. Andning.

 

”Voracious tillägnas min mor Erda Åkerlund som gav mig min första mat och som fortsätter att vara min navelsträng till verkligheten.”

 

Föreställningen hade premiär på Dansens Hus november 2015.

 

SvD om föreställningen:

”Buton är om något en motkraft även i vår tid; hos Su-En en stilla feministisk protest som får oss att se skönheten i förfallet, att det groteska rymmer en sanning om världen.”

 

I foajén kommer även konstvideoverket Voracious av SU-EN och Rickard Sporrong att visas under föreställningsperioden, längd ca 23 minuter. Välkommen att komma en stund innan föreställningens start eller stanna kvar efter föreställningens slut.

 

 

SU-EN Butoh Company

Grundades 1992 i Tokyo. Sedan 1997 har verksamheten sin bas i Haglund Skola i Almunge nordost om Uppsala. Arbetet leds av koreografen SU-EN som etablerat konstformen i Sverige. Hon studerade i Japan hos Tomoe Shizune & Hakutobo där legenden Yoko Ashikawa verkade, samt vid Yoh Izumo school of Jiuta-mai.

 

Hemsida: www.suenbutohcompany.net

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV

Spelas

12 oktober kl 19:00

13 oktober kl 19:00

14 oktober kl 19:00

 

 

 

Biljetter

160 SEK ordinarie pris.

120 SEK för pensionär, student, arbetssökande.

 

Köp online på Tickster:

12 oktober kl 19:00

13 oktober kl 19:00

14 oktober kl 19:00

 

Förhandsboka:

3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post

bokning[a]3vaningen.se

 

 

 

Längd

ca 65 minuter