Fia Ekberg från Göteborg, med rötter i Småland är musikalartisten som sadlade om till låtskrivare och vispoet. Fia sjunger berättelser om tillvarons stora frågor och små detaljer. Med påtaglig närvaro och nakna texter berättar hon sin historia utan skyddsnät och fallskärmar. Det är vardagsrealism och storslagen längtan som får falla fritt tillsammans.
Just nu är Fia aktuell med plattan Bangatan – hennes första fullängdsalbum, helt på svenska. Här bjuder Fia på ett axplock av sin vispoesi.

Unni Britta Kangas uppvuxen i Junosuando en liten by i norra Tornedalen och är utbildad dansare, främst inom modern och nutida dans. Hon har tränat Streetdance, d.v.s. många av stilarna som faller under det begreppet och låter det influera rörelsematerialen hon arbetar med. När hon skapar scenkonst söker hon efter rytm, dans och rörelse, i röst, film och kroppen, för att utforska vad dans har möjlighet att vara. En motor i hennes kreativa processer är skrivandet och texten, som ofta får ta plats tillsammans med dansen. Här medverkar Unni Britta med Mosquito Nights.
Mosquito Nights leker med avståndet mellan självdistans och den totala sentimentaliteten. Ett dansverk som tar avstamp i tema Tornedalen och glesbygd. Att som vuxen återupptäcka gamla pinsamheter, rädslor och dagdrömmar. Vad har tiden förändrat? Ett utforskande av ens identitet som minoritet och vad som format den. Mosquito Nigths söker efter autentiska ögonblick där publiken bjuds in till en hemlig, lekfull dans.

Torbjörn Stenberg är dansaren och koreografen från den skånska myllan med mångårig erfarenhet av scenen. Här kommer Torbjörn att bjuda på 100 cm midja i gummistövlar.
I föreställningen bjuds vi på en påbörjad tanke om kropp och relationen till den. Här ställs frågor som Vad är kropp? Vad är vår uppfattning om kroppen? Kroppen som instrument, objekt eller kärl. Den ska se ut på ett visst sätt, och fungera på ett visst sätt.

Moa Sobelius är utbildad vid Performing Art School samt Balettakademien i Göteborg. Efter sin examen 2015 har hon varit verksam som dansare både vid institutioner samt inom det fria danslivet. Här medverkar Moa med sin dansfilmsversion av Skarv.
Skarv är platsen mellan platser – gråzonernas land. Skarven kan vara skarp och den kan vara utdragen och suddig. Landet SKARV upplevs olika för att vi skiftar konstant i oss själva. Det är det här landet vi alla kommer till när vi står mellan beslut, mellan fråga och svar, mellan olika känslor. Hur känns det att hamna där? Kan vi tillåta oss att stanna en stund? Och var slutar skarven

1 december kl 19:00

Köp biljetter på Tickster.com.
Boka biljetter via e-post bokning@3vaningen.se eller telefon 0702 – 72 17 71.

Biljettpris: 60 kr