Vi har ett öppet ansökningsförfarande och tar gärna emot förslag på utställningar, föreställningar och konserter via e-post från professionellt verksamma konstnärer, designers, arkitekter, koreografer, kompositörer, ljudkonstnärer, curatorer och kompanier/grupper/kollektiv. Vi har en lång planeringstid som sträcker sig upp till två år fram i tiden. Då vi får många förfrågningar kan det kan dröja flera månader innan du får svar på din ansökan.

Lämna en konkret kortfattad utställningsidé med bilder, skisser och/eller länk till video/ljud/digitalt (inklusive koder) samt CV/bio med länk till hemsida i en samlad PDF med max 10 sidor.

Lämna en konkret kortfattad föreställningsidé med länk till videodokumentation (inklusive koder) på aktuella/tidigare verk samt CV/bio med länk till hemsida i en samlad PDF med max 10 sidor. Vi söker i första hand fysiska rörelse-baserade verk.

Lämna en konkret kortfattad konsertidé med länk till video/ljud (inklusive koder) på aktuella/tidigare verk samt CV/bio med länk till hemsida i en samlad PDF med max 10 sidor.  Vi tar generellt inte emot pop/rock/hiphop/jazz/folk-konserter och har inga förutsättningar för den typen av arrangemang.

Skicka förslag till kontakt@3vaningen.se
Märk ämnesraden med “Förslag”.

3:e Våningens scen och studio kan hyras av fria koreografer och dansare till subventionerade priser. Detta gäller framför allt danskonstnärer baserade i Göteborg och Västsverige, men alla är välkomna att göra en förfrågan.

Du som inte är koreograf kan också hyra våra lokaler, under vissa perioder även den vita utställningshallen. Hör av dig till oss för mer information.

Skicka din förfrågan till kontakt@3vaningen.se

DSCF9124
DSCF9197

VÅRA LOKALER


FÖRSÖKSHALLEN

3:e Våningens Försökshall har en 154 m² stor utställningsyta med högt till tak och naturligt ljusinsläpp där möjligheterna är många. Mellan bjälkarna är höjden 3,9 m och lokalens frihöjd 3,5 m. Takhöjden från balkongen går upp till 4,4 m och sluttar ner tillI rummets mitt. Väggarna är vitmålade och betonggolvet grått. Tillgången till ytterligare eller flyttbara väggar varierar beroende på föregående eller kommande utställningar och projekt.

Ladda ner planskiss här.


TILLGÄNGLIG TEKNIK

Vi tillhandahåller en verkstad utrustad med de vanligaste verktygen. Monitorer och projektorer finns att tillgå i begränsat antal, likaså ljud- och ljusutrustning.


TEKNISKT STÖD

Vi har en scentekniker och en utställningstekniker anställda på deltid som hjälper till vid utställningar och föreställningar/konserter. Du som inbjuden får räkna med eget ideellt arbete utanför de anställdas arbetstid.

scen_2_1svartvit
Image2

BLACKBOXEN

3:e Våningens scen är en blackbox med en yta på 18,5 x 9,5 m och 3,7 m i takhöjd. Med 45 publikplatser på kortsidan är spelytan ca 14 m djup och 9,5 m bred. Rummet är svartmålat med svart dansmatta, möjlighet till grå dansmatta finns. Blackboxen är utrustad med diverse ljusarmaturer, projektorer och ett PA-system med sub-bas.

Ladda ner planskiss här.

STUDIO

Tillhörande repetitionsstudio finns att tillgå utrustad med spegelvägg, balettstång, omklädningsrum och sminkloge.

ERSÄTTNINGSPRINCIP

UTSTÄLLNINGAR

Utställare får ersättning enligt MU-avtalet. Undantag i ersättning sker vid utställningar med mer än 10 konstnärer då våra ekonomiska resurser för ersättningar är begränsade. Våra ekonomiska möjligheter utöver detta är också små  och bekostar därför varken produktion av verk, transporter, resor, boende och traktamente till utställande konstnärer. Inbjudan/avsiktsförklaring kan fås vid förfrågan.

FÖRESTÄLLNINGAR/KONSERTER

Vid föreställning eller konsert arrangerade av 3:e Våningen utgår gage utifrån schablonbelopp. Inbjudan/avsiktsförklaring kan fås vid förfrågan.