7 oktober – 22 oktober 2023

SENSUAL POLITICS, STARS AROUND SCARS

C-print

Utställningen Sensual Politics, Stars Around Scars lånar sina titelord från Taylor Swifts musik och är avsedd redan i detta val att signalera ett avsteg från de idéramar som har kommit att prägla 2000-talets biennaler. Emfasen ligger här på orden ”sensual” och ”stars” medan ”politics” och ”scars” symboliskt överstryks. Om biennaler innehållsmässigt inrymt politiska diskurser om trauman, orättvisor och värdsliga spörsmål står denna utställning till förfogande som en förslagsvis behövlig ”frizon” och ett tillfälligt andhål undan de jämna kollektiva plågor som kantar vardagen. I stället är ”jaget” i händelsernas centrum; hens kroppsliga och sinnliga bestyr, minnen och begär. Här har byggstenarna varit satser av humor, populärkultur och zeitgeist samt nostalgi från närtid.  

C-print startades som ett icke-kommersiellt initiativ med målet att popularisera samtidskonst och lyfta fram en mångfald av konstnärliga praktiker. Ursprungligen en onlinepublikation med  daglig närvaro på sociala medier, som med åren kommit att bli en nomadisk utställningsplattform där ett antal kurerade utställningar genomförs varje år. C-print är baserat i Stockholm.

Curatorer Ashik och Koshik Zaman (C-print)
Medverkande konstnärer Anisha Baid, Carrie Chen, Isabelle Frances McGuire, Constantin Hartenstein, Éva Ostrowska, Janosch Feiertag, Pontus Pettersson, Malin Westin, Queenning Zhao

Foto: Éva Ostrowska, So apparently I’m on Tinder, wool tapestry, 52x 72 cm, 2022

Utställningen ingår i programmet för GIBCA Extended.

ÖPPET

7 oktober – 22 oktober
Onsdag – söndag kl 12–16
Vernissage lördag 7 oktober kl 12–16
Fri entré