Under festliga former bjuder 3:e Våningen in till boksläpp med sceniska inslag för att hylla Claude Marchant och alla som arbetat med hans arv!

Det här är historien om dansstjärnan Claude Marchants liv, från uppväxten i ett fattigt och rasistiskt USA, via Broadway-succéer och turnédramatik, tills han mot slutet av 1960-talet blir en viktig del av svenskt dansliv. Claude Marchant var under många år huvudlärare vid Balettakademien i Göteborg och blev en ikon för danshungriga elever – från hemmafruar till coola ungdomar – som kom att dyrka hans passionerade stil och uttryck. Lika viktig som han var då, lika bortglömd kom han sedan att bli. Den här boken är en passionerad protest mot hans osynlighet i historieskrivningen.

Claude Marchant var en internationell, svart dansstjärna som hamnade i Sverige. Här blev han en vital del av 1960-talets jazzdansboom och generationer danshungriga elever – från hemmafruar till coola ungdomar – kom att dyrka hans passionerade stil. Boken berättar historien om hans liv, från uppväxten i ett fattigt och rasistiskt USA, till Broadway-succéer, turnédramatik, svettiga danslektioner och sann kärlek.
(Astrid von Rosen & Bo Westerholm)