Lördag 15 juni 2024
Konsert kl 15.30 och kl 16.30
Samtal 17.00

15 juni 2024
Lördag kl 12–18
Fri entré

Festivalen för audiovisuell konst och nya medier Construction, baserad i den ukrainska staden Dnipro, kommer att hålla musikevenemang och artistresidens i Europa i slutet av maj till mitten av juni. Värdländer inkluderar Estland, Portugal, Sverige och Nederländerna.

För att främja ukrainsk kultur utomlands och underlätta interaktionen mellan ukrainska och internationella artister, fortsätter Construction Festival att organisera showcases utomlands och residens för audiovisuella artister från Ukraina och andra länder.

“Mitt i det ryska kriget mot Ukraina är det särskilt viktigt för oss att fortsätta påminna människor utomlands om evenemang i vårt land genom kulturprojekt samt visa den ukrainska kulturens mångfaldiga ansikte”, säger Andrii Palash, festivalens chef och chef för den icke-statliga organisationen Kultura Medialna.

Medverkande residenskonstnärer och musiker:
Iryna Novikova (UA)
Kajsa Magnarsson (SE)
Jenny Johansson (SE)

PROGRAM 15 JUNI
15:30 Akt 1: ‘Where the Sun Never Sets: New Twang’ x interlude performance med Iryna Novikova, Kajsa Magnarsson och Jenny Johansson

16:30 Akt 2: ‘Where the Sun Never Sets: New Twang’ x interlude performance med Iryna Novikova, Kajsa Magnarsson och Jenny Johansson

17:00 Kort filmvisning  Construction VII (2023) följt av ett publikt samtal om ukrainska kulturinstitutioners och konstnärers pågående arbete under krig med Kateryna Rusetska, Iryna Novikova, tillsammans med Kajsa Magnarsson och Jenny Johansson.

Det publika programmet är gratis men för att stötta det fria kulturlivet i Ukraina finns möjlighet att Swisha en slant!  SWISH +46 70 660 23 38 (Lars Persson, skriv ‘Construction’ i meddelande). Pengarna går oavkortat till Construction och deras arbete med att arrangera festivaler och residens i Ukraina och internationellt! 

Design: Mila Kostianá, Construction (2023)

Residenset arrangeras av Construction Festival i samarbete med 3:e Våningen. Finansierat av den europeiska plattformen för innovativ musik och audiovisuell konst SHAPE+, medfinansierad av programmet Creative Europe.