25–26 november 2022

CARESSES

Caresses är en fysisk och poetisk föreställning som rör sig genom samhörighet, de politiska implikationerna av beröring, taktilitet och känslor. Det erotiska, det mångtydiga, det intima och det overkliga vävs samman, utmanas och omfamnas.

Caresses är ett koreografiskt verk av koreografen och konstnären Emilie Gregersen, skapat i nära samarbete med dansaren Paolo De Venecia Gile, ljudkonstnären Karis Zidore, dramaturg och koreografisk konsult Naya Moll och bildkonstnären Elin Stampe.

Verket är den andra delen av en trilogi som undersöker beröring ur ett fenomenologiskt och koreografiskt perspektiv. Trilogin undersöker och förvränger beröring som handling, känsla och som en grundläggande premiss för att vara. Den första delen av trilogin, Touch (2020), navigerar beröring genom ett förvrängt och tekniskt-sensoriskt universum. 2021 fick Emilie Gregersen Edith Allers Mindelegat för skapandet av både Caresses och Touch.

I sin koreografiska praktik arbetar Emilie Gregersen i fältet mellan praktikbaserad koreografi och hyperperformance. Hon kombinerar många koreografiska lager som talar till olika sinnen och medvetandeplan; både det logiska, som vill hitta begrepp och mening, samt den kroppsliga och estetiska upplevelsen, som ägnar sig åt sinnesintryck. I sina verk arbetar hon med en hög skala av performativitet, där allt från blick till gest utförs med en subtilitet som syftar till att skapa en hypersensualitet hos både utförare och betraktare.

25 november kl 19:00
26 november kl 16:00

Köp biljetter på Tickster.com.
Boka biljetter via e-post bokning@3vaningen.se eller telefon 0702 – 72 17 71.

Ordinarie biljettpris: 160 kr
Student, pensionär, arbetssökande: 120 kr
Medlemmar Danscentrum Väst: 120 kr