5 februari kl 19:00
6 februari kl 19:00

Köp biljetter på Tickster.com.
Boka biljetter via e-post bokning@3vaningen.se eller telefon 0702 – 72 17 71.

Ordinarie biljettpris: 160 kr
Student, pensionär, arbetssökande: 120 kr
Medlemmar Danscentrum Väst: 120 kr

Medverkar gör koreografer baserade i Västra Götalandsregionen, alla medlemmar i Danscentrum Väst. De två kvällarna består av kortare verk, utdrag ur verk eller work-in-process. En unik möjlighet att se vad som pågår!

Medverkande koreografer 2024:

SARA AXELSSON
“Butt a flower”: en tavla kommer till liv på scenen genom en kropp, en blomma, ett djur, ett sagoväsen. Det är himmelen och det är helvetet. Det är välbehag och plåga som omfamnar varandra. Det är en plats där udda uttryck får existera i självklarhet.

Göteborgsbaserad dansare, scenkonstnär och koreograf. Under de senaste åren har jag arbetat med varierande produktioner och uppdrag, med både platsspecifika och sceniska föreställningar. Min konst skapas ur en queer persons känslor, tankar, minnen, intryck och drömmar och är ett utrymme och en plats för mig att existera fritt i denna värld, ett annat universum, en utopi. Jag försöker skapa ett utrymme där samhällets oskrivna lagar och strukturer inte får plats att dominera. Genom min konst vill jag ge liv till världar där lekfullhet, mörker, frihet, sorg, absurditet, lust, färger, värme, och drömmar får flöda fritt i och ur varandra.

ANNA-GRETA HIMMER
“Transformations” är ett soloverk som utforskar olika sorters kroppsliga transformationer. I verket möter vi en karaktär som letar efter ett nytt jag och ett nytt skinn att leva i. Genom rörelse och text bjuds åskådaren in till ett personligt och intimt rum. Ett utomjordiskt lager presenterar en dystopisk framtid där vem som helst kan bli vad som helst.

Anna-Greta Himmer är en dansare och koreograf baserad i Göteborg. Tog år 2023 examen från Balettakademien Göteborgs Dansutbildning och har sedan dess jobbat med att etablera sig som dansare och skapare. Som koreograf vill hon skapa historier som får människor att känna sig meningsfulla. Tar inspiration från koreografer och dansare men även från film och teater. Fascineras av hur man kan berätta historier på ett abstrakt sätt och hur det precis som en film eller en teaterföreställning kan få åskådaren att bli genuint investerad i verket.

NOLWENN LECOMPTE
how are you here?

“Vet du vem du ska borde skriva ett kärleksbrev till? Dig själv.” Och jag försöker. Och jag vet fortfarande inte vart det leder. Hur lär vi oss att älska oss själva? Behöver vi det? Vi är så obetydliga i universums sammanhang, men ändå så centrala i våra egna liv. Vad är poängen?

Utbildad och har 20 års danserfarenhet i Storbritannien, och haft möjligheten att växa och utvecklas i sin samtida stil sedan hon kom till Sverige – “trots att mina dagar ofta spenderas på ett kontor där jag leker med siffror”. Dansa för Lecompte är en väldigt personlig uttrycksform: det enda sättet jag kan tillåta mina djupaste känslor att uttryckas för andra, och till och med mig själv. Jag har använt det här konceptet för att skapa föreställningar och klasser – om dans har hjälpt mig att övervinna ångest och panikattacker, kanske det också kan hjälpa någon annan. Jag är lyckligast i naturen – under stjärnorna, vid vatten, slacklining ovanför träden eller betrakta småfåglarnas vardag. Denna sorts frihet inspirerar mig i min koreografi.

LINDA WARDAL
‘Until Further Notice / Tills vidare’ anlände nyss till världen och är en del av Linda Wardals masterstudier i koreografi. Hon kan ännu inte riktigt säga vad det, det är nyfött och skrynkligt i kanterna. Vad hon vet är att det är skruvat, det är kroppsligt och hon försöker lära känna det bättre genom att framföra det för en publik. I verket framträder hon tillsammans Zák Valenta och Johan Blomberg. Som en del i att expandera hennes koreografiska praktik har hon även skapat musiken till verket.

Koreografi och musik: Linda Wardal
På scen: Zák Valenta, Johan Blomberg, Linda Wardal

Linda Wardal är masterstudent i Koreografi vid Stockholms Konstnärliga Högskola. Hon har haft Göteborg som konstnärlig bas sedan 2015 men är nu verksam på båda orterna. Linda är tidigare utbildad till nutida dansare och danspedagog och tycker om att arbeta med grupper och det sociala samspelet som uppstår.

MINNA WENDIN
“Soft space” – en dansföreställning om att vilja berätta något viktigt. Om att vänta på något. Något som känns rätt. Om att dela saker utan att säga något. Och känna dig nära någon du tycker om. En dansföreställning om att skapa en mjuk plats tillsammans. Föreställningen utvecklas genom en deltagande process med individer som delar normbrytande erfarenheter och elever från gymnasieskolan.

Soft space är ett pilotprojekt som koreografen Minna Wendin utvecklar tillsammans med regissören Jannine Rivel och filmare Amelia Finngård. Under piloten kommer de spela in en kortfilm, ta fram metoder, arbeta med koncept inspirerade av högstadieelever och engagera en högstadieklass som referensgrupp för att senare möta målgruppen unga 13-15 år.

Foto: Anna-Greta Himmer