NADINE BYRNE
Alternativa verkligheter och gåtfullhet. En konstnär som arbetar med ljud, skulptur, performance, text och film. Nadine Byrne utforskar de gåtfulla sidorna hos människans existens; transcendens, förlust, minne, dröm och ritual. Hennes verk handlar mycket om upplevelser i hennes egna liv men också ett djupt intresse för alternativa verkligheter. Nadine Byrne har ställt ut på resande utställningen ”Waking The Witch”, samt på gallerier som Narkissos (Bologna) och Elastic (Stockholm). Hennes filmer visas på festivaler och även på Folkteaterns Fjärde scen. Tillsammans med sin syster Tanya Byrne utgör hon också duon Ectoplasm Girls som gör experimentell musik som drar åt synth och industri.

SUSANA SANTOS SILVA
För några år sedan skrev det inflytelserika jazzmagasinet DownBeat att Susana Santos Silva är “one of the most exciting improvisers in the world”! Den portugisiska kompositören och improvisatören har trumpeten som huvusakliga instrument men hon experimenterar också med elektronik och effekter. Hennes musikaliska världar går från jazz och modern klassiskt till ljudkonst och inspirationen finns snarare i andra konstnärliga uttryck än annan musik. Kanske är det därför hennes musik känns så unik. Hon spelar med musiker som Anthony Braxton, Fred Frith och Joëlle Léandre. Hon var också med under de sista konserterna med den nyligen bortgångna Catherine Christer Hennix. 

FELICIA LINDGREN
Felicia Lindgrens sparsamma aktivitet är bland det bästa inom den mer underjordiska noisescenen. Hennes musik är skräpigt direkt, släpande och obehagligt fysisk på sina ställen. Hon har släppt musik på lablar som Irrlicht, är verksam under sitt alter ego Milos och var/är även en del av duon Fåglar i Bur. 

ORGAN OF CORTI
En trio för febriga bandloopar och djupgående analoga synthar bestående av Joachim Nordwall (iDEAL), Dan Johansson (Sewer Election) och Mattias Gustafsson (Altar of Flies). De har på ganska kort tid släppt ett par uppmärksammade album på New York-labeln New Forces och några sjuor på Dead Mind, Stoned to Death och iDEAL. 

I samarbete med iDEAL och Folkteatern Göteborg.

iDEAL Recordings är ett svenskt skivbolag och organiserar festivaler, utställningar och konserter med fokus på experimentell musik och ljudkonst. Bolaget grundades 1998 av Joachim Nordwall. Läs mer om iDEAL här!

Lördag 11 maj 2024 kl 19–23

Köp biljetter på Tickster.com
Boka biljetter via e-post bokning@3vaningen.se

Ordinarie biljettpris: 160 kr
Student, pensionär, arbetssökande: 120 kr