Jag arbetar med platsspecifik skulptur. Internalisering av rummet, platsen, artefakten och materialiteten med min kropp som instrument. Situation, position, aktion, relation och gestaltning. Jag återvänder och återanvänder material, objekt och artefakter till mina skulpturer. Konstruktion – Dekonstruktion. En skulptur blir till på en plats för att sedan återgå – som ett stopp i en pendlande rörelse där verk uppstår och upplöses för att sedan bli till i nya konstellationer. Skulptur blir en bärare av tidigare verk, platsen och nuet. 

I utställningen DEPÅ visar Jenny Magnusson skulpturer som lånar sig i och ur en materialdepå, en undersökning av koreografin som finns i återbrukets cirkulära process. Till utställningen har konstnären bjudit in koreograf och dansare Anna Öberg att interagera och förhålla sig till material och skulpturer i utställningen och fotografier av Patrik Elgström som påvisar en annan möjlig rumslighet.

Utställningen har sin grund eller snarare ursprung i mitt arbete som IASPIS stipendiat i Stockholm 2022, där mitt uttalade mål var att undersöka sambandet koreografi och skulptur.

Jenny Magnusson är närmast aktuell med utställning på Galleri Format i Malmö tillsammans med Patrik Elgström i duon SKYMMER OCH SER curerat av Niclas Östlind samt separat utställning på Dorothée Nilsson Gallery i Berlin. Under hösten kommer hon att ha residens på Cité internationale des arts i Pars från Kungliga Konstakademien.

Lördag 23 mars kl 14: Performance av Anna Öberg och konstnärssamtal med Jenny Magnusson som leds av Anna Koch, konstnärlig ledare på Weld i Stockholm, dansare och koreograf.

9 mars – 7 april 2024
Onsdag – söndag kl 12–16
Fri entré

PÅSKÖPPET:
Skärtorsdag stängt
Långfredag stängt
Påskafton öppet
Påskdagen öppet