9 september – 4 december 2022

METHODS OF MOVEMENT

Sarah Meurle, Mikael Marklund

I spänningsfältet mellan subkultur, arkitektur och bildkonst cirkulerar utställningen kring de olika sinnen och känslor som skejtande stimulerar och aktiverar. De deltagande konstnärerna har själva en bakgrund inom skate och bjuds in för att skapa sin tolkning utifrån tanken om rörelse.

Rörelse, repetition, tålamod, rytm och ljud, såsom oljud och en medveten närvaro är alla delar av att åka skateboard. Varje person har sitt eget sätt att åka, precis som en dans, en uttrycksform. Likaså viktig är platsen man gör det på –  platsen utgör en yta av möjligheter och det är upp till var och en att tolka hur man tar sig an den. – Sarah Meurle

Methods of movement är curerad av Sarah Meurle, Malmö. Hon har studerat kandidat i Fotografi vid Hdk-Valand och är professionellt verksam skateboardåkare med urbana miljöer runt om i världen som arbetsfält. Den åkbara skateparken är utförd av skateboardåkaren och konstnären Mikael Marklund med vänner.

Medverkande konstnärer:
Anton Josephson
Beatrice Domond
Hannah Karlsson
Jean-Louis Huhta
Kristyan Nicholson
Love Öhling
Mikael Marklund
Sarah Meurle

Fredag 9 september kl 20:00 bjuder enmannabandet What The Tusan (Sondre Mortensen, Malmö) på live musik!
Fredag 9 september kl 19:00 och lördag 10 september kl 13:00 & kl 15:00 presenterar dansaren Hannah Karlsson det platsspecifika dansverket TEUF där hon utforskar konceptet ”Det är aldrig för sent att ge upp”. Läs mer om föreställningen här!

3:e Våningens utställningshall har omvandlats till en brukbar skateboardpark i skala 1:1. Under helgtid är du välkommen att åka skateboard i det interaktiva verket!

Foto: Sarah Meurle

ÖPPET

9 september – 4 december
Onsdag – söndag kl 12–16
Vernissagehelgen  9–10 september är en del av Gothenburg Fringe Festival 
Fredag 9 september kl 17–21
Lördag 10 september kl 12–16
Fri entré