18–20 maj 2023

MYON-SPIN

Gun Lunds koreografiska universum

Myonerna anfaller!” var rubriken på recensionen i Dagens Nyheter vid premiären av Myon-spin på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm 1999.  Svenska Dagbladets Anna Ångström utnämnde samtidigt Gun Lund till “Fysikens metafysiska uttolkare

18–20 maj intar fem dansare Sörgårdsskolans ovala trapphall i Mölndal med föreställningen Myon-spin av koreografen Gun Lund. 

Föreställningen med de virvlande myonerna skall upplevas uppifrån, det ger en sugande känsla av ett universum som saknar upp och ner och ständigt expanderar. Publiken blickar också ner mot den fantastiska mosaiken med namnet “Kosmos” skapad av Mölndalskonstnären Bengt Blomqvist på 1950-talet. Föreställningen bjuder därför både på fascinerande dans, en konstupplevelse och dessutom en kort populärvetenskaplig introduktion i partikelfysik om just myoner.

Myon-spin skapades ursprungligen för Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, på initiativ av konstnären Monica Sand, men adapterades för Sörgårdsskolan 2006 då Gun Lund tilldelades Sveriges Teaterkritikers danspris. Verket har också visats på Universeum i Göteborg.

Återuppförandet sker i samband med koreografen Gun Lunds jubileumsprogram och görs möjligt genom ett samarbete mellan 3:e Våningen och Mölndals Kommun.

Myonspin spelas på Sörgårdsskolan, Mölndal 
Entré Hökegårdsgatan, vid Buss 19 ändhållplats Fredriksdal

SPELAS

18 maj Kristi Himmelsfärd kl 19.00
19 maj kl 19.00
20 maj kl 16.00

Fritt inträde! Ingen förbokning behövs.