4–19 november 2023

THE GARDEN

Nomaд presenterar Viktor Fordell.

Centralt för Viktor Fordells konstnärskap är ifrågasättandet av idén om subjektivitet och stil. Han tycker om att utforska olika typer av innehåll på ett lekfullt sätt – det mångbottnade, det anonyma och det vardagliga. Denna konstnärliga process uttrycker delvis idén om att bilder inte nödvändigtvis fångar en isolerad situation eller blottlägger komposition. Med fotografiet som utgångspunkt undersöker Fordell alternativa former av material och tekniker.

Han tycker om att leka med betraktarens föreställningar och föraningar om det som potentiellt kan materialiseras i en ram. Detta resulterar ofta i självrefererande bilder – med universella, situationer och individer i slumpartade situationer där objekt framställs som objekt utan behov av någon effektfull förstärkning. Han är även intresserad av idén om ”stilistisk upplösning”, det vill säga verk som utmanar betraktarens inrotade föreställningar och erbjuder ett nytt perspektiv på vardagliga objekt och situationer.

Nomaд är en konstnärsdriven och ideell utställningsplattform med säte i Göteborg. Drivs av Gunéll Föxx och Pontus Westerberg.

Under vernissagekvällen 4 november spelar Ruin och Quartermaster live.

Utställningen ingår i programmet för GIBCA Extended.

ÖPPET

4–19 november
Onsdag – söndag kl 12–16
Vernissage lördag 4 november kl 17–21
Fri entré