16 september – 1 oktober 2023

GROSS MOTOR SKILLS

NSFW presenterar Sabrina Chou

Med hänvisning till logistik och dess historia som en term för aktiviteten att organisera, utrusta och flytta trupper, erbjuder utställningen en terräng genom vilken vi kan cirkulera oss själva bland andra korvkroppar, fragmenterade arkitekturer och diverse materiel från en dåligt utrustad mobil militärkår. Gross Motor Skills konfronterar glatt den ökande användningen av artificiell intelligens för att främja logistik över leveranskedjor, dataanalys, förflyttning av människor med mer. Även när vår intersubjektivitet försvinner till kvantifierbara data-byte-bitar, behöver arbetande kroppar fortfarande äta. Ja! Allt vi har kvar är våra kroppar.

Sabrina Chou, taiwanesisk-amerikansk konstnär från Los Angeles som för närvarande bor och verkar i London. Med skulpturala installationer undersöker Chou de infrastrukturer av begär som formar den sönderstyckade kulturellt skapade kroppen. Sabrina Chou har en doktorsexamen i praktikledd konst från Ruskin School of Art, University of Oxford, och tog sin MFA från Piet Zwart Institute och sin BA i Visual and Environmental Studies från Harvard University.

NSFW är en ideell plattform för samtidskonst med säte i Göteborgs stad. Projektet är aktivt både online och offline och stöder ett årligt utställningsprogram samt konstnärssamtal, rundabordssamtal och produktion av konstnärligt/kulturellt innehåll i tryckta och digitala medier.

Med stöd av Research at Central Saint Martins, UAL

Utställningen ingår i programmet för GIBCA Extended.

ÖPPET

16 september – 1 oktober
Onsdag – söndag kl 12–16
Vernissage lördag 16 september kl 12–16
Fri entré