Konstnärskollektivet Coyote vill undersöka den samtida “verklighetens tomhet” där pandemin har skapat ett defekt allmäntillstånd och våra tidigare fysiska sociala rum förändrats. De vedertagna ritualerna kring det sociala rummet har försvunnit och gjort tidigare mötesplatser till ett minne blott. Idén är att bryta ner kollektiva ritualer och undersöka ett “nygammalt” socialt rum tillsammans med publiken genom att reaktivera ett fysiskt kollektivt minne.

Med en liknande metod som Antonionis sätt att “låta kameran vara igång” efter filmscenens slut vill Coyote presentera en interaktiv utställning som suddar ut gränsen mellan fiktion och verklighet i vår redan surrealistiska tillvaro. Utställningen delas upp i flera akter där publiken bjuds i vid olika tillfällen och genom att skifta mellan att vara sig själva och agera skådespelare skapar en ny ritual kring det sociala rummet.

Coyote har sedan 2017 använt sig av olika metoder för att undersöka och visualisera interdisciplinära uttryck i det offentliga och privata rummet. De utgår från staden som en levande organism och tar fram platsspecifik research.

“Rituals” kommer äga rum på flera olika ställen i Göteborg, bland annat NSFW/SVILOVAS galleri, Nordstan och 3:e Våningens “Black Box”.

Konstnärskollektivet Coyote:

Amina Szecsödy (f. 1995), performancekonstnär och koreograf

Aron Skoog (f. 1994), bildkonstnär och curator med inriktning på text och performance.

Tora Schultz Larsen (f. 1991),bildkonstnär med inriktning på skulpturala processer och installation.

Adam Gustafsson (f. 1987), snickare och bildkonstnär med inriktning på skulptur och kollektiva processer.

Ernst Skoog (f. 1991), bildkonstnär med inriktning på fotografi och rörliga bilder.

Andreas Tang (f. 1995), bildkonstnär och curator med inriktning på fotografi och konceptuell konst.

Konstnärerna bor i Stockholm, Frankfurt och Köpenhamn.

21 oktober – 24 oktober 2021
Torsdag kl 17-21, fredag – söndag kl 12–16
Vernissage 21 oktober kl 17-21
Fri entré

Utställningen ingår i programmet för GIBCA Extended.