Sista ansökningsdag 18 september 2023

OLJUD

Nya musikaliska uttryck

Kriterier för ansökan:
 
1. Du/ni skall vara folkbokförda i Västra Götalandsgregionen för att kunna söka. 
 
2. Arbetsprover/ljudverk: Du/ni skall ha med minst en och max tre länkar till ljudspår med arbetsprover/ ljudverk och ev. gästinloggningskoder på en A4 sida. Alternativt bifoga ljudfiler (WAV, IAFF eller MP3) för nedladdning om max 5 min och max 22 MB per spår/file.  Ljudspår på Soundcloud eller liknande kan vara längre än 5 min, men juryn lyssnar på 5 min av ljudspåret, beskriv isåfall med siffror vilket intervall av ljudspåret du/ni vill att juryn skall lyssna på. Se till att länkarna/filerna fungerar! 
 
3. Kort beskrivning på max en A5 sida om det musikaliska arbetet. Tänk enkelt och koncentrerat i beskrivningen. Långa utsvävande texter undanbedes! Samt en max A4 sida CV eller en max A5 sida biografi (flytande text) om tidigare arbete och utbildning, skriv namn, adress, tel och e-postadress överst på CV:t / Biografin. 
 
Lägg samtliga tre sidor i ett och samma pdf-dokument som bifogas ett e-postmeddelande, märk “oljud” i ämnesraden och skicka till kontakt@3vaningen.se senast 18 september 2023.
 
För att vara tydlig: mängden arbetserfarenheter är inte avgörande och inte heller någon specifikt ålderspann. Vi är intresserade av att man menar allvar med professionellt arbete med ljudkonst / elektronisk / elektroakustisk musik och komposition. Det är också i första hand ljudverken som är det viktiga!
 
Ett urval om 6 – 8 akter görs till konsertprogrammet som framförs live av antagna två  kvällar i rad. Varje akt är max 15 min lång. Den som blir antagen måste kunna framföra sitt verk båda konsertkvällarna. Ett gage om 1400 kr + soc avgifter / per dag x 2 dagar = 3 696 kr utgår till varje ljudkonstnär, kompositör, duo, grupp. Ev ytterligare medverkande medskapande musiker på scen bekostas av upphovspersonen / gruppen själv.
 
Programmet är ett led i en ny serie curerade konserter för att stärka infrastrukturen och återväxten för ljudkonsten i Göteborg och Västra Götalandsregionen. Konsertserien sker med stöd av Kulturrådet.
 
Deadline: 18 September 2023.  Besked ges i slutet av oktober och konserten framförs 8 – 9 december kl 19 på 3:e Våningens scen / Black Box. 
 
Ansökan skickas till kontakt@3vaningen.se  
Märk “Oljud” i ämnesraden.
 
OBS! 3:e Våningen håller stängt 1 juli – 13 augusti och därmed svarar vi på ev. frågor först från 14 augusti.