Du sitter runt oss, nära oss, när vi rör oss på arenan. Det finns också en stor skärm. Du kan titta på oss eller filmen som görs. Allt händer samtidigt. Din blick dras mellan berättelsen på skärmen och berättelsen utanför skärmen, verklighet och illusion.

En grupp väldigt koordinerade hästar dyker upp. Sedan en björn … Eller är det en apa? Men varför har den en klänning ovanpå pälsen? Hon ser arg ut … Ett till synes slumpmässigt flöde av episkt drama, tvetydighet mellan arter, rytmiska övningar, sinnliga fält, skamlös extravagans och djupt allvar. Det är trance-liknande, spänningen i att glida in mellan och bli något annat.

I Shows for Shows for Shows ser vi oss själva som domesticerade mänskliga djur och strävar efter att titta på kopplingen mellan underhållning med människor och underhållning med andra djur.

Vår process är inspirerad av våra barndomslekar och känslan och tillståndet som infann sig när vi “lekte djur” eller besjälade andra karaktärer och ting. Och hur vi då och nu genom ett överdåd av kläder, skor, accessoarer, musik och en ocensurerad hängivelse väckte olika versioner av oss själva till liv.

Genom att omfamna minnet av våra personliga historier med människans växande existens på skärmar frågar Shows for Shows for Shows: Vad kan det betyda att vara och prestera som ett mänskligt djur?

Lena Kimming, Liv Schellander och Alexandra Wingate är dansare och koreografer som började sitt långsiktiga konstnärliga samarbete när de studerade dans i London. Deras samskapade projekt Animalarium, inklusive föreställningen Shows for Shows for Shows, har undersökts och presenterats i Österrike och Sverige, offline och online. 2021 har projektet stöd av Ställbergs gruva, 3:e Våningen, Riksteatern och Göteborg Stad. Kompositören Cha Blasco samarbetar i att skapa musiken.

14 oktober kl 19:00
15 oktober kl 19:00
16 oktober kl 16:00

Köp biljetter på Tickster.com.
Boka biljetter via e-post bokning@3vaningen.se eller telefon 0702 – 72 17 71.

Ordinarie biljettpris: 160 kr
Student, pensionär, arbetssökande: 120 kr
Medlemmar Danscentrum Väst: 120 kr

Föreställningen ingår i programmet för GIBCA Extended.

Foto: Alexandra Wingate