Bakom det Göteborgsbaserade konstpop-bandet Synd hittar vi konstnärerna Mikael Marklund och Erik Lagerwall. Tillsammans har de arbetat med flera olika konstprojekt allt från installationer och filmer till deras musikaliska projekt Synd. Deras debutskiva från 2020 kom till som en förlängning av allkonstverket Världsberget där de använde sig av och expanderade ljudspår och samplingar från installationen. Texter om stillastående, frustration och ouppfyllda drömmar ackompanjeras av plonkiga trummaskiner, distade synth-loopar, saxofon och en och annan gitarr. Musiken kan beskrivas som ett möte mellan dub, punk och no wave. På deras debutspelningen på 3:e våningen får dom förstärkning av Saxofonisten Hugo Henriksson.

I samband med spelningen reciterar litteratören Oliver Teboul sin prosa ”Myntfickans syfte i ett kontantfritt samhälle”.

Konserten sker i 3:e Våningens utställningshall som är ombyggd till en åkbar skejtpark, välkommen att ta med brädan och bli en del av den interaktiva utställningen Methods of movement!

26 november kl 19
Utställningshallen är öppen kl 18–20
Fri entré