“Om Schubert finns det mycket skrivet. Mindre skrivet är det om Wilhelm Müller som skrev dessa dikter, die Winterreise, som påverkade Schubert så att han skrev musiken. Winterreise framförs ofta med grundtanken att den ensamme vandraren vandrar mot döden…. och möter Döden i den sista sången. Men, är det verkligen så att den ensamme vandraren vandrar mot döden? och möter Döden i den sista sången? /…/ Müllers texter beskriver en tillvaro med skällande, morrande hundar, avvisande människor och kråkor, tuppar, korpar, några träd, vind, snö och istäckta bäckar. Världen omkring vandraren är frusen och kall. I hans minne och fantasi finns det dock värme och levande blommor. Müller beskriver hur ’die Liebe’, Kärleken, vandrar även den. Från den ena till den andra ty så är dess väsen.” – Ingvar Grimberg

Ingvar Grimberg är sångare, korist i Göteborgs Symfoniska kör sedan 1982 och Göteborgs Kammarkör sedan 1992 och Cantores Hilares sedan 2021. Han har även sjungit i en mängd andra körer och medverkat som korist på Stora Teatern. Läckö Operan och Ystad Operan samt även som korist/solist i Utomjordiska BarockBolaget och Teater Bastard. Han har gjort föreställningar tillsammans med Katarina A Karlsson.
Sjöng i oktober 2022 i St Birgittas kapell, med Rolf-Åke Fält som pianist, 18 Barfotasånger av Allan Petterson.
Tillsammans med Lars Söderlund, piano, gör han nu en egen vinterresa i Västra Götaland 2023 med Winterreise.

Lars Söderlund är organist och körledare, utbildad på Musikhögskolan i Göteborg och hade Lennart Svegelius som lärare i orgel, Gösta Ohlin i kördirigering och Dagny Norling i piano. Som organist har Lars varit verksam i Öckerö församling och i Kållereds församling. Han leder kammarkören Cantores Hilares och var tidigare förbundsdirigent i Göteborgs stifts norra kyrkosångsförbund. Han har lett och framfört många av de stora kyrkomusikaliska verken: Juloratoriet och Johannespassionen av Bach, Messias av Händel, Requiem av Mozart, Ein deutsches Requiem av Brahms, Vigilia av Rachmaninov m.m. Förutom som körledare har han även framträtt som pianist i kammarmusik, där han bl a spelat tillsammans med sångare, violinister och träblåsare.

Text Wilhelm Müller
Musik Franz Schubert
Sång Ingvar Grimberg
Piano Lars Söderlund

Winterreise presenteras av DreamQueens Productions

29 januari kl 18:00

Köp biljetter på Tickster.com.
Boka biljetter via e-post bokning@3vaningen.se eller telefon 0702 – 72 17 71.

Biljettpris: 200 kr